4 comments
  1. Mare dreptate ai. Si cu materia diferentiata, si cu sistemul, cu tot!
    Noi in 4 ani de liceu am avut 3 profesori la matematica, dintre care: prima, o profesoara, in clasa a IX-a care scria 2 table si nu puteai tine ritmul, era proaspat iesita de la facultate. Asa ca materia de-a IX-a = multimea vida. Intr-a X si a XI-a a venit un profesor trecut de 45 ani si care facea practica nema, doar teorie, ne punea sa conspectam lectiile si in ultimele 10 minute din ora se grabea sa ne explice cateva exercitii. Noroc ca in clasa a XII-a a venit o doamna profesoara caruia ii voi fi recunoscatoare toata viata pentru ca a reusit sa ne ridice( pe cei care au vrut si s-au straduit), facea multa practica, exercitii, multe variante de bac si am facut si meditatii cu dumneai( si privat, si la scoala, gratuit, cu toata clasa). Practic, intr-un an, am avut de invatat materia de 4 ani:| Nu am reusit in totalitate dar am promovat(am luat la mate 5,60; total: 7,61). Recunosc ca a fost si vina noastra dar sunt sigura ca daca am fi avut-o pe dumneai dintr-a IX-a , situatia ar fi fost alta.Cat despre elevi, iti spun sincer ca uneori ma mir cand vad ce debiteaza unii. Nu oi fi eu elevul model dar nici chiar sa nu-ti pese, e viitorul tau pana la urma. Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact, pana la urma e vorba de viitorul nostru :). Noi am avut intr-a 9a, 10a si a 11a aceeasi profesoara: super de treaba, ingaduitoare, tot ce vrei. Rezultatul? Nu invata nimeni nimic. Apoi a venit clasa a 12a si a venit alta profa, a naibii rau de tot, exigenta, dar la sfarsit mi-am dat seama ca a fost spre binele nostru. Daca nu marea ritmul si nu facea exercitii in fiecare ora + pregatire suplimentara dupa ore, nu mai lua nimeni :)) Stai linistita ca si media mea a fost asemanatoare :)). Pup:*.

    RăspundețiȘtergere
  3. Manases Andrea9 iulie 2012 la 15:35

    Ai pus punctul pe i! Dar, dupa parearea mea pe lista de vinovati sunt si parintii care nu isi dau interesul sa stea si sa povesteasca cu copiii lor si sa ii ajute la nevoie (ma refer stric la invatat), ori sunt prea obositi si televizorul este mai important decat fiica sau fiiul lor, ori nici nu sunt prezenti in viata copiilor ca lucreaza in strainatate. Sunt mamica a unei fetite de 5 ani si stiu ca este greu aceasta viata care este extrem de rapida si stresanta, dar asta nu insemna ca am dreptul sa imi neglijez copilul. Sper din tot sufletul sai pot sa ii fiu alaturi si atunci cand va ajunge la bacalaureat!
    Eu vad astfel situatia cand vine vorba de vina: 40 % elev, 40 % parinte, 20 % profesor (nu sunt cadru didactic!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, ai dreptate, si parintii au o parte de vina...Sunt foarte multi carora nu le pasa, dar sunt si multi depasiti de materie (in cazul asta platesc meditatori). E trist ce se intampla si de partea elevilor, cat si de parintilor si cadrelor didactice..

    RăspundețiȘtergere